6ena MANIFESTACIÓ ANTITAURINA

BECERRADES CADAFALERES MAI MÉS

Dissabte, 24 de setembre de 2011 – 16:30 h.

Lloc: estació de rodalies de tren, Algemesí.



“Quan vaig començar em deien que mai ho aconseguiria, que era una tradició mil•lenària. Ara, fins i tot en els pobles més xicotets, hi ha gent que s’hi oposa”. Waris Dirie, model i símbol de la lluita contra l’ablació.

BECERRADA / JONEGADA:

Festejo taurino en el que se lidian becerros. En ningún caso estos animales podrán superar los dos años de edad, ni causar peligro debido a sus defensas. Pueden actuar en ellos: profesionales, aficionados, o jóvenes que se inician en el mundo del toro. En estos actos debe existir un director de lidia (Un diestro profesional, en el supuesto de que intervengan aficionados). Diccionario Taurino

RESUMINT, és fer açò:

RESUMINT, és fer açò:

VÍDEO DE LES BECERRADES D'ALGEMESÍ

dilluns, 21 de setembre del 2009

Manifest

Aquesta nit tindrà lloc la primera becerrada. La segona, el dimecres 23. Per ells, per tots els animals torturats a la setmana taurina, vam llegir aquest manifest:

Gràcies, a totes i a tots, per estar ací hui, manifestant-vos contra la violència i contra la tortura. A les festes de la setmana taurina d’Algemesí els animals són tractats com si foren coses, objectes sense capacitat de sentir. Nosaltres sabem que pateixen, només hem de mirar als seus ulls per a vore la seua por, la seua incomprensió davant un maltractament inadmisible i injustificable.

A les becerrades cadafaleres es torturen i maten cadells, animals que tot just comencen a viure. Moren entre rialles i rius d’alcohol. Persones com nosaltres aniran a vore com son mortificats, com qui va a vore un partit de futbol. Eixes persones faran del patiment i la mort d’eixos animals un espectacle.

Nosaltres, les persones que estem ací hui diguem PROU. Nosaltres, les persones que estem ací hui afirmem allò innegable i evident: que els animals no són coses, que els animals tenen drets, que els animals pateixen quan són torturats.

Nosaltres, les persones que estem ací hui, som les mateixes persones que al s. XIX es manifestaren contra l’esclavatge. Som les mateixes persones que lluitaren pels drets de la dona. Les mateixes que lluiten pels drets civils, per la justícia i la solidaritat. Les mateixes que es manifestaren contra la guerra d’Iraq i contra Guantánamo.

Nosaltres guanyarem. Perquè ens recolza la raó i la justícia. Guayarem perquè ja ho hem fet abans. Perquè la humanitat s’ha fet millor i més justa gràcies a lluites com aquesta. Guanyarem perquè no lluitem ni per diners ni per sang, lluitem per un animal que no es pot defensar. Lluitem per allò que és just.

Volem demanar-vos un aplaudiment molt fort per als grups que ens donen suport:

Associació Animalista Libera!, Plataforma Stop Our Shame, AnimaNaturalis, Societat Valenciana Protectora d’Animals i Plantes, Esquerra Unida d’Algemesí, Esquerra Republicana del País Valencià–Algemesí, Partit Antitaurí Contra el Maltractament Animal (PACMA), Plataforma Iniciativa Animalista (PIA), Actyma, CAS International, Maulets de la Ribera, Lacua, FEDENVA (Federació per a la protecció i defensa de l’animal a la Comunitat Valenciana), Fauna y Flora, ADABE (Associació per a la defensa dels animals a Benicàssim) y CORA (Coordinadora para los animales).

I especialment, per la gent d’Algemesí que està aci hui.
MOLTÍSSIMES GRÀCIES
Per unes festes sense tortura. Visca Algemesí!

Algemesí, 19 de setembre de 2009
_________

Gracias, a todas y a todos, por estar aquí hoy, manifestándoos contra la violencia y contra la tortura. En las fiestas de la semana taurina de Algemesí los animales son tratados como si fueran cosas, objetos sin capacidad de sentir. Nosotras y nosotros sabemos que sufren, sólo tenemos que mirar a sus ojos para ver su miedo, su incomprensión ante un maltrato inadmisible e injustificable.

En las becerradas cadafaleras se torturan y matan cachorros, animales que están comenzando a vivir. Mueren entre risas y ríos de alcohol. Personas como nosotras irán a ver como son martirizados, como quien va a ver un partido de fútbol. Personas como nosotras harán del sufrimiento y la muerte de esos animales un espectáculo.

Las personas que estamos aquí hoy decimos BASTA. Las personas que estamos aquí hoy afirmamos lo innegable y evidente: que los animales no son cosas, que los animales tienen derechos, que los animales sufren cuando son torturados.

Las personas que estamos aquí hoy, somos las mismas personas que en el s. XIX se manifestaron contra la esclavitud. Somos las mismas personas que lucharon por los derechos de la mujer. Las mismas que luchan por los derechos civiles, por la justicia y por la solidaridad. Las mismas que se manifestaron contra la guerra de Irak y contra Guantánamo.

Nosotras/os ganaremos. Porque nos respalda la razón y la justicia. Ganaremos porque ya lo hemos hecho antes. Porque la humanidad se ha hecho mejor y más justa gracias a luchas como ésta. Ganaremos porque no luchamos ni por dinero ni por sangre, luchamos por un animal que no se puede defender. Luchamos por lo que es justo.

Queremos pediros un aplauso muy fuerte para los grupos que nos apoyan:

Associació Animalista Libera!, Plataforma Stop Our Shame, AnimaNaturalis, Societat Valenciana Protectora d’Animals i Plantes, Esquerra Unida d’Algemesí, Esquerra Republicana del País Valencià – Algemesí, Partit Antitaurí Contra el Maltractament Animal (PACMA), Plataforma Iniciativa Animalista (PIA), Actyma, CAS International, Maulets de la Ribera, Lacua, FEDENVA (Federació per a la protecció i defensa de l’animal a la Comunitat Valenciana), Fauna y Flora, ADABE (Associació per a la defensa dels animals a Benicàssim) y CORA (Coordinadora para los animales).

Y especialmente, para la gente de Algemesí que está aquí hoy.
MUCHÍSIMAS GRACIAS
Por unas fiestas sin tortura. Visca Algemesí!

Algemesí, 19 de septiembre de 2009

1 comentari:

  1. Tenim un consell de pandereta que arriba fins el punt de voler declarar Bé d'Interès Cultural (BIC) els festejos taurins, malgrat que no interessa a la major part de la població.
    Un algemesinenc exil·liat en la Pitïusa menor

    ResponElimina