6ena MANIFESTACIÓ ANTITAURINA

BECERRADES CADAFALERES MAI MÉS

Dissabte, 24 de setembre de 2011 – 16:30 h.

Lloc: estació de rodalies de tren, Algemesí.



“Quan vaig començar em deien que mai ho aconseguiria, que era una tradició mil•lenària. Ara, fins i tot en els pobles més xicotets, hi ha gent que s’hi oposa”. Waris Dirie, model i símbol de la lluita contra l’ablació.

BECERRADA / JONEGADA:

Festejo taurino en el que se lidian becerros. En ningún caso estos animales podrán superar los dos años de edad, ni causar peligro debido a sus defensas. Pueden actuar en ellos: profesionales, aficionados, o jóvenes que se inician en el mundo del toro. En estos actos debe existir un director de lidia (Un diestro profesional, en el supuesto de que intervengan aficionados). Diccionario Taurino

RESUMINT, és fer açò:

RESUMINT, és fer açò:

VÍDEO DE LES BECERRADES D'ALGEMESÍ

diumenge, 20 de setembre del 2009

Manifestació

Unes 400 persones ens manifestarem ahir a Algemesí, demanant la fi de les becerrades cadafaleres. Gent de totes les edats proclamaren el seu rebuig a la tortura taurina i, especialment, al lamentable “espectacle” de les becerrades.
Va ser una manifestació pacífica que trascorregué sense cap incident remarcable. El recorregut estigué encapçalat pel toc de la Muixeranga, una autèntica tradició front al negoci taurí que es vol defensar com a tal.

Volem donar les gràcies a totes les persones que estigueren al nostre costat. Volem deixar constància del bon treball dels efectius de la Policia Nacional, fet amb discreció i sense els excessos de protagonisme de l’any passat.

Malgrat tot, donades les característiques de la manifestació, hauria estat més adequada la presencia dels anti-avalots. Però no per la nostra gent, que és pacífica i lluita contra la sang de les festes d'aquest país, sinò pels contra-manifestants que intentaren invaïr el nostre espai, ens dedicaren crits com “hijos de puta”, “a por ellos, oe”, i molts altres. També varen aprofitar el xicotet desconcert generat per la arrivada dels cotxes dels toreros per a realitzar agressions. La policia local, que assumí les tasques de control d’aquests contra-manifestants, mantingué una actitud condescendent amb aquestes persones, amb animades converses i constats rialles.

4 comentaris:

  1. sou els millors!!!!!!!!!!!!!
    Becerrades mai més

    ResponElimina
  2. Es sap quelcom sobre la manifestació de setembre del 2010? Com van els cartells? Es sap ja res?

    Crec que és hora de començar a preparar-ho tot i tindre-ho ben clar.

    Podríem organitzar-nos millor i posar cartells en altres pobles (Alzira, Guadassuar, Carcaixent, etc)

    I difondre moltíssim, assegurant-nos que va a vindre molta més gent que els darrers anys.

    ResponElimina
  3. Hola:

    Sí, estem treballant en la protesta, enguany serà el dissabte 18 de setembre, i acabant de dissenyar el cartell. Si vols, dóna'ns el teu e-mail (proubecerrades@gmail.com) i et mantindrem informat/informada.

    Gràcies i una salutació.

    ResponElimina
  4. Trobe que emprara la Muixeranga està totalment fora de lloc. No crec que siga la millor música per a amenitzar un acte com este a Algemesí. Soc del pensar que si fa 5 anys no s'haguera convocat un mani hui en dia les "becerrades" ja no existirien, les penyes per elles soles ho haguern extingit, us recorde que fa un parell d'anys quasi no hi havia gent que desitjara "matar vaqueta" i a arrel de fer la mani, el foc es va revifar i ara no hi ha qui ho pare... És Algemesí qui ha de decidir a poc a poc en eradicar-les, no cal que altres ens ho diguen. A més a més, trobe que cap referèndum ens porte a lloc.

    ResponElimina